ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ...

Η ιστορία του Panoussi Wines γεννάται στα μέσα της δεκαετίας του 1960 από τον παππού μας ο οποίος φύτεψε το πρώτο του στρέμμα αμπέλι στην περιοχή της Σκοτεινής στους πρόποδες του όρους Σκίαθις, σε υψόμετρο 650m σε γόνιμο & αργιλώδες έδαφος, απολύτως κατάλληλο για να μεγαλώσει η περίφημη ποικιλία Αγιωργίτικου που είναι μια από τις μεγαλύτερες αμπελουργικές ζώνες ΠΟΠ της Ελλάδος. Η πείρα του παππού ο οποίος αυτοδίδακτα, παρήγαγε οίνους, σε ξύλινα βαρέλια, χωρίς τη χρήση πρόσθετων υλικών, περνάει από γενιά σε γενιά και το 2019 η οικογένεια μας κατάφερε να προχωρήσει σε φύτευση επιλεγμένων ποικιλιών αμπέλου, όπως τα ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ, SYRAH & MERLOT όπου ήταν χρονιά ορόσημο για εμάς διότι ιδρύθηκε η εταιρεία από τον γιό του Χαράλαμπο Πανούση και τα εγγόνια του Δημήτρη και Μαριάντα.

Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, η παραγωγή & η εμφιάλωση γίνεται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους στο οινοποιείο προσδίδοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εξαιρετική ποιότητα στην παραγωγή των οίνων μας. Τηρώντας τα παραδοσιακά μυστικά του παππού μας και σε συνεργασία με έμπειρους οινολόγους της περιοχής μας έχουμε εμφιαλώσει τον πρώτο ερυθρό οίνο σε φιάλη δίνοντας της το όνομα “ Le Debut “ που για εμάς σηματοδοτεί το ξεκίνημά μας σε αυτό το μαγευτικό δρόμο του κρασιού που μας μεγάλωσε.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ...

Η φιλοσοφία μας βασίζετε στο να καλλιεργούμε τα αμπέλια μας με απόλυτα φυσικούς τρόπους χωρίς να χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα διότι πιστεύουμε ότι η πρώτη ύλη είναι η βάση της επιτυχίας για έναν ποιοτικό οίνο . Όλες οι διαδικασίες περνάνε από τα δικά μας χέρια για να είμαστε σίγουροι ότι ακολουθούνται όλοι αυτοί οι φυσικοί τρόποι οινοποίησης χωρίς πρόσθετα ζύμωσης.

Το όραμά μας είναι να φτάνει στο τελικό καταναλωτή το κρασί μας όσο πιο φυσικό γίνεται για να αναδεικνύονται τα φυσικά αρώματά του και η γεύση του.

ExploreΗ Ιστορία μας...

Έχουμε μια μεγάλη ομάδα που είναι ενθουσιώδης και παθιασμένη με το κρασί
1960
First GenerationO παππούς της οικογένειας Πανούση, φύτεψε το πρώτο του στρέμμα αμπέλι στην περιοχή της Σκοτεινής στους πρόποδες του όρους Σκίαθις, σε υψόμετρο 650m σε γόνιμο & αργιλώδες έδαφος, απολύτως κατάλληλο για να μεγαλώσει η περίφημη ποικιλία Αγιωργίτικου. Ο παππούς αυτοδίδακτα, παρήγαγε οίνους, σε ξύλινα βαρέλια, χωρίς τη χρήση πρόσθετων υλικών.
2019
Second & Third GenerationH οικογένεια μας κατάφερε να προχωρήσει σε φύτευση επιλεγμένων ποικιλιών αμπέλου, όπως τα ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ, SYRAH & MERLOT όπου ήταν χρονιά ορόσημο για εμάς διότι ιδρύθηκε η εταιρεία από τον γιό του Χαράλαμπο Πανούση και τα εγγόνια του Δημήτρη και Μαριάντα.
Translate »
Skip to content